Cвържете се с нас

Четири тенденции в киберсигурността, които ще засегнат организациите през 2023

киберсигурността през 2023

Рансъмуерът ще става все по-сериозен проблем, измамите ще продължат да бъдат любим метод за киберпрестъпниците, а киберпрестъпността като бизнес ще стане още по-сложна.

Докато изграждате плановете си за устойчивост на киберсигурността и приоритетите за новата година, експертите по сигурността и риска предлагат следните прогнози за киберсигурността за 2023 г.

1. Ransomware атаките стават по-чести и още по-опасни

Рансъмуерът беше доходоносно престъпление за хакерите през 2022г. Киберпрестъпниците използваха фишинг атаки и други техники, за да получат достъп до системите както на публични, така и на частни организации. От болници до големи корпорации и отделни физически лица – никой не беше в безопасност. Компании, общини и основни обслужващи бизнеси трябва да бъдат нащрек и да гарантират цялостна защита чрез осигуряване на сигурност на информацията и план за възстановяване от пробиви.

2. Zero Trust

Много източници цитират, че индустрията все още не използва достатъчно принципите за киберсигурност Zero Trust. През следващата година този метод ще се възприема все повече, тъй като е част от основата на развиващата се киберсигурност. Zero Trust е рамка за сигурност, която се прилага чрез установяване на проверка на самоличността, валидиране на съответствието на устройството преди предоставяне на достъп и осигуряване на достъп с най-малко привилегии само до изрично разрешени ресурси.

3. Човешкият фактор ще се превърне в основен проблем за сигурността

Необучените служутели винаги са били слабо звено в ИТ сигурността, склонни към отваряне на заразени прикачени файлове или злонамерени връзки. Напредъкът в технологиите позволява на хакерите да подмамят повече потребители. Именно за това цялостният одит на активността на потребители и тяхното обучение по ИТ сигурност ще станат още по-важни за навременното откриване на необичайно поведение, за да се предотвратят сериозни инциденти.

4. Голям напредък за SASE (Secure access service edge)

Secure access service edge (SASE) е рамка за мрежова архитектура, която обединява заедно облачни технологии за сигурност като SWG (Secure Web Gateway), CASB ( Cloud access security broker), ZTNA (Zero Trust Network Access) и FWaaS (Firewall as a service) с  широкообхватна мрежа (WAN) като една услуга за сигурно свързване на потребители, системи и крайни точки към приложения и услуги навсякъде.

Бихте ли добавили още нещо?

С пожелание за кибербезопасна 2023 г.!

НАШИТЕ УСЛУГИ ЗА КИБЕРСИГУРНОСТ

 

 

Вашият успех
e наш приоритет

Ние даваме възможност на вашата организация да спечели конкурентно предимство, като се фокусира върху основните ви бизнес цели. Ние ви предоставяме надеждни управлявани ИТ услуги, оптимизирани да отговорят на вашите нужди. Свържете се днес, за да насрочите среща и да разберете как създаваме възможно най-добрите решения!

Our Trusted Partners