Изграждане на компютърни мрежи

Изграждане на компютърни мрежи – подсигурете своя бизнес!

Компютърните мрежи са важни за комуникацията ни в Интернет пространството. В дигиталния век едно от условията за успешен бизнес е добрата свързаност и добре поддържаната компютърна мрежа, тъй като това ви гарантира гладка работа и успешна комуникация с клиентите ви. Ние в IT services предлагаме на нашите клиенти цялостно проектиране и изработка на индивидуални компютърни мрежи.

Какво означава това?

Ние планираме и изработваме кабелни инфраструктури по проект, подходящ за индивидуалните нужди на клиентите ни. Компютърните мрежи, които изработваме притежават множество детайли и подсистеми. Окабеляването разбира се трябва да покрива конкретни параметри при инсталация в офиси, бизнес сгради, центрове за съхранение на данни, комуникационни възли и др. Ние в IT services поддържаме високи стандарти за качество с гаранции. Изграждането на компютърни мрежи от нашия екип гарантира максималната производителност на вашата мрежа.

Изграждане на компютърни мрежи включва дейности като:

  • структурно окабеляване на Вашите офиси
  • свързване в мрежа на отдалечени обекти
  • изграждане на безжични мрежи (отдалечени и локални (Wireless LAN);
  • инсталиране на мрежови устройства (маршрутизатори (routers), комутатори (switches), сървъри и др.

Изграждането на безжична мрежа се осъществява на няколко етапа. След оглед на помещението за поставяне на точки за достъп, се инсталират pci карти или usb устройства за безжична мрежа. След като мрежата е изградена, следва нейната непрекъсната поддръжка и администриране, а така също и обучение на потребителите за работа с нея.

Изграждането на VPN – Virtual Private Network

VPN е виртуална частна мрежа, чрез която се свързват локалните мрежи на офисите Ви. Предимството й е, че през нея имате бърз и сигурен достъп до мрежата на фирмата си от всяка точка. Осигурява свързаност между компютърни мрежи посредством Интернет, сигурност на данните и лесно управление. Изграждането на VPN мрежа е подходящо за фирми, които имат повече офиси в страната и се нуждаят от постоянна връзка с тях. Изграждайки VPN фирмената информация се криптира и защитава.

« назад